Wachtwoord Vernieuwen

w zoekresultaten
april 21, 2015

Bezoek de Isole Eolie ……… (Eolische eilanden)

Eolische eilanden

Langs de noordelijke kust van Sicilië liggen de Eolische eilanden. De eilandengroep bevat zeven grotere eilanden . Dat zijn Lipari, Vulcano, Salina, Stromboli, Filicudi, Alicudi en Panarea. Tevens liggen er vijf kleinere eilanden, namelijk Basiluzzo, Dattilo, Lisca Nera, Bottaro en Lisca Bianca in de omgeving van Panarea.

De Eolische Eilanden leveren een uitstekend voorbeeld van vulkanische eilandvorming en –vernietiging evenals van voortdurende vulkanische verschijnselen. De Eolische eilanden worden al sinds de 18e eeuw bestudeerd en hiermee blijft dit gebied al ruim 200 jaar de vulkanologische studies verrijken.

Vooral het vulkaaneiland Stromboli is nog behoorlijk actief. Iedere 40 minuten is er een uitbarsting en voortdurend vinden kleine erupties plaats. Hiermee is de Stromboli de meest actieve vulkaan van Europa. Stromboli is het meest noordelijke Eolische Eiland is 12.6 km2 groot en heeft ongeveer 500 inwoners. Stromboli is een 924 meter hoge lavaberg (Serra Vancori) die vanaf 2000 meter onder zee abrupt naar boven komt. ‘s Nachts kunt u vanaf een boot of vanaf eiland Panarea de gloeiende sciara del fuoco zien (de hete lavastroom die naar de zee daalt). De witte huizen van het dorpje zorgen voor een uniek contrast met de zwarte lavagrond en de donkergroene bossen